Java 5 ile gelen Java syntax'ındaki değişikliklerde annotation kısmına göz atıyordum. Annotation kısmını okuduğumda bu yapıyı acaba kendi yazdığım uygulamalarda nasıl kullanırım diyordum. Aklıma doğru dürüst bir fikir gelmiyordu. Ta ki Java EE 5 teknolojisine bakana kadar. Adamlar her şeyi annotation ile yapmışlar.Gerçekten çok hoşuma gitti, çünkü XML kullanımını minimum seviyeye indirmişler ve uygulamaları geliştirmek gayet kolaylaşmış. Örneğin; .NET platformunda web servis oluşturmayı herkes denemiştir. Gerçekten kolay bir şekilde web servis tanımlayabiliyorsunuz. Servis metodlarının başına, hatırladığım kadarıyla, [Web Method] deyince .NET geri kalan kısmı sizin için hallediyordu. Java EE 5'de de aynı şekilde Web Servis sınıfının başına @WebService ve servis metodlarının başına @WebMethod yazınca Web Servisinizi yazmış oluyorsunuz, geriye ufak tefek işler kalıyor. EJB'lerin yapısı da gayet kolaylaşmış annotation yardımı ile.
Bence annotation mantığı iyi kavranırsa mimarisi daha güzel ve kodu daha anlaşılır uygulamalar geliştirilebilir.Herkese iyi çalışmalar...
6 yorum:
ya kardeşim insan iki kod parçası serpiştirir. olmuyo böle. giriyoz bişi var diye sitene elimiz boş donmesin bari.
O kısmı araştırmacı ruha bırakıyorum:)
ya arkadaşım böyle her önüne gelen şeyle alakalı yazmasana ya.
Milletin zihnini bulandırıyorsun.Bir kere idelerin bir çoğunda annotation desteği istenen seviyede değil.Öyle olunca bırak annotationı yazıp kullanmayı kodunu bile compile edemezsin. İkincisi sen hangi projende kullandın ki bu annotationı öyle ahkam kesiyorsun. Yok kolaylaştırıyormuş yok daha anlaşılır kod yazılıyormuş ... Hadi senin kullanmanı geçtim sen hiç annotation kullanılmış bir proje gördün mü.Hadi görmeni de geçtim duydun mu ?Lütfen bilmediğimiz konularda yazı yazıp blog kirletmeyelim.
Asteğmen Sedat
Ben zaten kullandığımı iddia etmedim, sadece annotation güzel bir kolaylık sağladığını JEE 5'deki örneklere bakarak gördüm.Baktığım örneklerde EJB 2.1 ve EJB 3.0 arasındaki farklarda vardı ve arada büyük bir farkın olduğu aşikar belliydi.Bu yapıyı şu an Eclipse desteklemiyor ama Netbeans 5.5 destekliyor. Yani destekleyen ideler var.İlerde,yakın zamanda diğer ide'lerinde bu yapıyı tam anlamıyla destekleyeceği aşikar.Bende bu yapıyı kullanmaya çalışacağım Asteğmenim,komutanım.Başka bir emriniz var mı komutanım:))
Hayırlı tezkereler...
Bu annotationlar benimde kafama takılıyor kardeş daha açıklayıcı bilgiler verirsen seviniriz. Selametle kal
Kısa ve öz açıklama için teşekkürler.
Yorum Gönder