01 Mart 2006

J2ME Polish

Arkadaşlar çalıştığım şirkette bir arkadaşım var.Geçen günlerde bana çok güzel bir projeyi tanıttı,J2ME Polish.Projeye göz attığımda ağzım açık kaldı açıkçası.Mobil telefonlar için yapmak istediğiniz uygulamalar olur,ama nasıl yapacağınızı düşünürsünüz.Oyun yüklersiniz telefonunuza,adamlar bu grafikleri nasıl yapmışlar dersiniz.J2Me Polish size aklınıza gelen fikirleri kolaylıkla geliştirmeyi sağlıyor.Sitesinde gezerken bir kaç özellik gözüme takıldı, değinmeden geçemeyeceğim:
    1. Öncelikle uygulamalar için enterasan GUI'ler tasarlayabiliyosunuz ve bu tasarıma CSS dosyalarında yapıyorsunuz.Süper bir şey.Kodda sadece CSS'i çağırıyosunuz.Aynı html gibi.Aşağıdaki resim başka söze gerek bırakmıyor.Sonra size bir oyun motoru sunuyor.MIDP 2.0 Oyun motorunu, MIDP 1.0 desktekleyen telefonlarda kullanabiliyosunuz.
    2. Kendi fontunuzu tanımlayabliyorsunuz,mesela verdan font tipini tanımlayabiliyorsunuz.Normalde üç tip Font vardı MIDP 1.0'da.
    3. Lokalizasyon yapmanıza imkan sağlıyor.Böylece uygulamanıza dil desteği sağlıyorsunuz.
    4. Telefon veritabanı mevcut.Böylece uygulamanızı spesifik telefonlara göre yapabliyorsunuz.
Ve daha niceleri.Bence girip bir bakın derim ve denemenizi tavsiye ederim.Bundan sonra mobil bir uygulama geliştirirken bu projeyi kullanmadan geçemem herhalde...

5 yorum:

Ahmet dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler, kurulumu nasıl yapabilirim ?

Serkan Yıldırım dedi ki...

Sitesini incelerseniz gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Açıkçası uğraşmayalı baya bir zaman oldu...

Kadir dedi ki...

Selamlar,

Bende J2ME Polish kulanmaya başladım, fakat bir türlü projeyi çalıştıramadım. Örnek projelerinden (Template: Mail) herhangi birtanesini build ettiğimde Netbeans aşağıdaki hatayı veriyor.
Bu konu ile ilgili yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca bir konu hakkında , bahsettiğiniz arkadaş ile irtibata geçmem mümkün mü?

C:\Documents and Settings\Kadir Akin\My Documents\NetBeansProjects\PolishTe\build.xml:92: de.enough.polish.sample.email.CreateMessageForm line 103: unable to process #style directive: the style [addressInput] is not defined. Please define the style in the appropriate polish.css file.
BUILD FAILED (total time: 1 second)

Serkan Yıldırım dedi ki...

Merhaba Kadir Bey,
J2ME Polish ben kendim kullanmadım. Arkadaşın gösterdiklerini yazmıştım bu blog'da. Ama hataya bakılırsa ya polish.css dosyası uygun formatta değil, ya netbeans'i path'i bulamıyor. Bu da path'de space karakterinden kaynaklanıyor olabilir. Emin değilim yalnız...

Serkan Yıldırım dedi ki...

Kadir Bey, arkadaşın mail adresi: umut.utkan@gmail.com

Kendisi ile görüşebilirsiniz...