05 Ocak 2007

Ölü Pixellere Son!

Bir dizüstü bilgisayar satın aldınız diyelim. Çok heyecanlısınız, çünkü uzun süredir bu anı bekliyordunuz. Eski masaüstü bilgisayarınızdan kurtuldunuz. Artık bilgisayarınızı istediğiniz yere taşıyabileceksiniz ve daha bir sürü güzel, heyecanlı düşünceler beyninizi kemiriyor.
Bu düşüncelerle dizüstünüzün kapağını açtınız ve açma düğmesine bastınız. İşletim sistemi çalıştı, herşey yolunda. Fakat o da ne? Ekranda bir tane benek duruyor, elinizle siliyosunuz gitmiyor, tükürüp siliyosunuz gene gitmiyor. Maalesef o benek silmekle gitmez! Bu benek aynen aşağıdaki gibidir:

Resimdeki kırmızı benek bir ölü pixeldir ve bunun tamiri için makineyi servise gönderebilirsiniz yada bu sitede iddia edildiğine göre bir java programı aracılığı ile bu ölü pixeli tekrar canlandırabilirsiniz. Programın ismi de JScreenFix. Çalıştırdığınızda karıncalı televizyon görüntüsünü andıran bir arayüz çıkarıyor ve bu ekranın bu ölü pixelleri düzelteceğine inanılıyor. Ölü pixeli olan arkadaşlar, bir deneyip buraya yazarsanız sevinirim. Bilgimiz olsun:)

Hiç yorum yok: